4 Ocak 2017 Çarşamba

Mitad Del Mundo, Quito - 27 Aralık Salı

Ekim ayında San Francisco'dan başladı yolculuğumuz, sonra daha kuzeye Newyork'a çıktık. Sonra tekrar güneye doğru inmeye başladık. İndik indik, işte bugün dünyanın yarısına kadar geldik.



Bugün olayımız ekvator çizgisine gitmek. Bir ayak güney yarımkürede, bir ayak kuzey yarımkürede tarzında (bkz. aşağıda) sembolik fotoğraflar çekmek. Bölgedeki adı "Mitad Del Mundo" Şehir merkezinden iki araç değiştirerek ulaşıyoruz orta noktaya. Giriş için kişi başı 7,5 dolar ödeyerek girdik içeri. Oldukça büyük bir alan. İçeride merkez monumentinin dışında vakit geçirilebilecek farklı noktalar mevcut. Ve tabii ki bol bol kafeterya ve hediyelik eşya dükkanları.


Merkez binasının önündeki uzun sarı çizgi dünyayı ikiye bölüyor(muş). Klasik fotoğraflar bu noktada bol bol çekiliyor. Binanın tepesindeki terasa çıkıp oradan dört bir yanı seyredebiliyorsunuz.


İçeride ise binanın geçmişine yönelik bilgilendirmeler, fotoğraflar, videolar yer alıyor. Ayrıca yöresel kıyafetler, geçmişte kullanılan alet edavatlar gibi Ekvator tarihine yönelik objeler de sergilenmekte.














Mitad El Mundo'da bir süre dolandıktan sonra çıktık. Centro Historica otobüsü denk gelince orayı da bir görelim diyerekten atladık otobüse. Lakin tarihi Quito bir karmaşa, bir kalabalık sorma gitsin. Baktık pek tekin de görünmüyor. Fazla uzatmadan kısa yoldan taksiyle döndük otele.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder